• Dizaino ir programavimo pamokos

  •  
    Thread Rating:
    • 0 Votes - 0 Average
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    Darome paprastą laukelį [PHP/SQL]

    Member


    ***
    78

    0
    Post: #1
    RE: Darome paprastą laukelį [PHP/SQL]
    Labą dieną,

    parodysiu šiandien kaip reikia padaryti paprastą formą, kad įrašius vardą ir mes jį išgautumėme tame pačiame lape ką įrašėme į input'ą

    Panaudosime 2 būdus POST ir GET

    [small]1.[/small] Susikuriame failą index.php

    [small]2.[/small] Susikuriame failą config.php

    [small]3.[/small] Atsidarome failą config.php ir rasom

    [geshi=php]<?php
    mysql_connect("localhost", "root", "") or die("mysql_connect : 0"); // prisijungiame prie mysql su savo duomenimis mano yra localhost, root ir be slaptažodžio
    mysql_select_db("tvs") or die("mysql_connect : 1"); // pasirenkame duomenų bazę, pas mane jis bus tvs
    ?>[/geshi]

    [small]4.[/small] Pasidarome paprastą HTML formą

    Code:
    <html>
    <head>
    </head>

    <body>
    <form action="" method="POST">
    Vardas: <input type="text" name="[b]vardas[/b]">
    <input type="submit" name="[b]testi[/b]">
    </form>
    </body>
    </html>

    kaip matote mano HTML formoje yra pažymėti ryškiau name="vardas" ir name="testi", kaip ir minėjau temoje, kad šie name="" yra naudojami dažniausiai PHP kalboje, kad sukurti kokį kintamajį ar tikrinti ar kažkas su juo padaryta!

    [small]5.[/small] Turime paprastą HTML formą su mums reikiamais name=""

    [small]6.[/small] Po </html> praleidžiame eilutę ir rašome

    [geshi=php]<?php

    require_once("config.php");

    $testi = mysql_query("INSERT INTO vardai VALUES ('$_POST[vardas]')"); // iterpiame i lentele vardai, kaip ją susikurti pamokos pabaigoje yra paveiksliukas!

    if (isset($_POST['testi'])) // pradedam if'ą ir tikriname ar yra paspaustas submit mygtukas
    { // pradedame if'ą
    echo $_POST['vardas']; // Išvedame tekstą kurį įrašėmė į input'ą ir spaudžiame Submit
    } else { // užbaigiame if'ą ir pradedam neigiama formą else
    echo "Nera ivesto vardo, iveskite varda i auksciau pateikta forma!"; // Jei nėra nieko rodo šį tekstą, ir prašo įrašyti vardą
    } // užbaigiame else
    ?>[/geshi]

    Kaip matote viskas puikiai veikia! Dabar Jums vardas atsiras duomenų bazėje. Tai yra su POST metodu, POST metodas yra skirtas tam, kad tarkim paslėpti adresą ir Jums rodys paprastą įvedimo adresą (http://localhost/php/).

    Darome su GET metodu

    [small]1.[/small] Susikuriame failą index.php

    [small]2.[/small] Pasidarome paprastą HTML formą

    Code:
    <html>
    <head>
    </head>

    <body>
    <form action="" method="GET">
    Vardas: <input type="text" name="[b]vardas[/b]">
    <input type="submit" name="[b]testi[/b]">
    </form>
    </body>
    </html>

    [small]3.[/small] Turime paprastą HTML formą su mums reikiamais name=""

    [small]4.[/small] Po </html> praleidžiame eilutę ir rašome

    [geshi=php]<?php

    require_once("config.php");

    $testi = mysql_query("INSERT INTO vardai VALUES ('$_POST[vardas]')"); // iterpiame i lentele vardai, kaip ją susikurti pamokos pabaigoje yra paveiksliukas!

    if (isset($_POST['testi'])) // pradedam if'ą ir tikriname ar yra paspaustas submit mygtukas
    { // pradedame if'ą
    echo $_POST['vardas']; // Išvedame tekstą kurį įrašėmė į input'ą ir spaudžiame Submit
    } else { // užbaigiame if'ą ir pradedam neigiama formą else
    echo "Nera ivesto vardo, iveskite varda i auksciau pateikta forma!"; // Jei nėra nieko rodo šį tekstą, ir prašo įrašyti vardą
    } // užbaigiame else
    ?>[/geshi]

    Kaip susikurti lentelę vardai?

    [Image: fd054229e3a3410cc1a73a6597c982d4849.png]

    Dabar Jums vardas atsiras duomenų bazėje. Tai yra GET metodas, kurio adresas bus atskleidžiamas visiems tai būtu (http://localhost/php/?vardas=Andrius&testi=Submit)

    Pamoka kurta Andrius(musLiz), norint kopijuoti pamoką prašome nurodyti jos autorių!
    2013-03-22 13:45
    Find Quote

    Senior Member


    ****
    300

    0
    Post: #2
     
    Šaunuolis! Dėkui už pamokas Wink

    Tinklapio programuotojas!
    2013-03-22 13:46
    Find Quote

    Member


    ***
    78

    0
    Post: #3
     
    Nėra už ką, paprasta pamoka ir tiek Smile
    2013-03-22 13:47
    Find Quote

    Junior Member


    **
    46

    0
    Post: #4
     
    dekui kaip tik as taves ir prasiau..;D
    2013-03-22 14:02
    Find Quote

    Member


    ***
    78

    0
    Post: #5
     
    Kokios dar pamokos norėtumėt?
    2013-03-22 16:18
    Find Quote

    Junior Member


    **
    46

    0
    Post: #6
     
    gerai butu kad parodytum kaip pradeti kurti tvs.
    2013-03-22 16:19
    Find Quote

    Member


    ***
    78

    0
    Post: #7
     
    Quote:Kvietis parašė:

    gerai butu kad parodytum kaip pradeti kurti tvs.

    Gerai, šiandien pradėsiu daryti pamokas Smile
    2013-03-23 08:54
    Find Quote

    Member


    ***
    78

    0
    Post: #8
     
    Noriu biški atnaujinti pamoką, tad žiūrim pirmą post'ą!
    2013-03-23 14:04
    Find Quote

    Junior Member


    **
    46

    0
    Post: #9
     
    kada pradesi daryt pamoka kaip pradet kurti tvs?
    2013-03-23 14:09
    Find Quote

    Member


    ***
    78

    0
    Post: #10
     
    Pridėta, kad įvedus ir paspaudus įdėtu į duomenų bazę vardą! Sekmės mokantis, greitu metu pradėsiu daryti pokalbių sistemą, ir jūs ją išmoksit pasidaryti, tai bus paprasta šaukykla!
    2013-03-23 14:21
    Find Quote

    Member


    ***
    78

    0
    Post: #11
     
    Atnaujinu MySQL užklausa į šiek tiek geresnę!

    [geshi=php]$testi = mysql_query("INSERT INTO `vardai` (vardas) VALUES ('".$_POST['vardas']."')");[/geshi]
    2013-03-24 10:14
    Find Quote

    Junior Member


    **
    6

    0
    Post: #12
     
    Ne su else geriau tikrinti ar vardas yra tuscias, geriau po isset($_POST['testi']) padaryti paprasta uzklausa su funkcija empty
    pvz:
    if(empty($_POST['vardas']) {
    //
    } else {
    //
    }

    Taip butu siek tiek profesionaliau

    taip pat geriau nusistatyti $nick = $_POST['vardas']; ir apsaugoti ji su htmlspecialchars $nick = htmlspecialchars($nick) ir ta nick kintamaji deti i mysql INSERT uzklausa!

    Tuo paciu noredamas dar labiau supaprastinti MySQL uzklausa, vietoje '".$_POST['vardas']."' velgi tiesiog iterpti kintamaji '$nick' ir bus netiek daug apkrauta uzklausa :)

    Taip pat include() funkcija yra pasenus, ir vertetu naudote require_once() funkcija failo integravimui

    Code:
    <?php
    require_once 'config.php';


    if (isset($_POST['testi'])) {

    $vardas = $_POST['vardas'];
    $vardas = htmlspecialchars($vardas);

    if(empty($vardas)) {
        echo "Neivesti duomenys";
    }

    $testi = mysql_query("INSERT INTO 'vardas' (vardas) VALUES ('$vardas')");

    }

    ?>
    2013-03-24 20:18
    Find Quote

    Member


    ***
    78

    0
    Post: #13
     
    Quote:cremespace parašė:

    Ne su else geriau tikrinti ar vardas yra tuscias, geriau po isset($_POST['testi']) padaryti paprasta uzklausa su funkcija empty
    pvz:
    if(empty($_POST['vardas']) {
    //
    } else {
    //
    }

    Taip butu siek tiek profesionaliau

    taip pat geriau nusistatyti $nick = $_POST['vardas']; ir apsaugoti ji su htmlspecialchars $nick = htmlspecialchars($nick) ir ta nick kintamaji deti i mysql INSERT uzklausa!

    Tuo paciu noredamas dar labiau supaprastinti MySQL uzklausa, vietoje '".$_POST['vardas']."' velgi tiesiog iterpti kintamaji '$nick' ir bus netiek daug apkrauta uzklausa :)

    Taip pat include() funkcija yra pasenus, ir vertetu naudote require_once() funkcija failo integravimui

    Code:
    <?php
    require_once 'config.php';


    if (isset($_POST['testi'])) {

    $vardas = $_POST['vardas'];
    $vardas = htmlspecialchars($vardas);

    if(empty($vardas)) {
        echo "Neivesti duomenys";
    }

    $testi = mysql_query("INSERT INTO 'vardas' (vardas) VALUES ('$vardas')");

    }

    ?>

    Sutinktu, bet naujokams dar reikia įvaryti į smegesnis kas tie else ir panašiai, bet tavo variantas kur kas geresnis :). Ir šiaip man nepatink ataip rašyti tarkim kaip tu require_once 'config.php'; geriau man require_once("config.php");
    2013-03-24 20:31
    Find Quote

    Senior Member


    ****
    291

    0
    Post: #14
     
    Pravartu pasakyti visus įmanomus variantus, pradedant nuo lengvesnių, baigiant sudėtingesniais ir daugia funkciais. Bet šaunu, kad kuriat pamokas, ir pataisot klaidas draugiškai, be jokių pykčių ir panašiai.
    2013-03-24 20:33
    Find Quote

    print ('Python coder')


    ***
    127

    0
    Post: #15
     
    Ačiū.
    2013-05-24 08:30
    Find Quote


    Possibly Related Threads...
    Thread: Author Replies Views: Last Post
      Darome paprastą registracija [PHP/SQL] Factor 9 4933 2013-03-26 23:07
    Last Post: Factor
      Darome paprastą šaukyklą [PHP/SQL] Factor 17 8767 2013-03-24 21:44
    Last Post: Factor


    About DESCO

    Mes esame ne komercinis projektas, norime, jog Lietuvos jaunimas vis sparčiau brautųsi į technologijų amžių. Negalima sėdėti vietoje, reikia kažką veikt, todėl mūsų projektas tam puikiai tinka. Galima pas mus išmokt kažko naujo, taip pat nepamirškite, kad ir jūs galite mokyti kitus! Žinių dalinimasis geriną lietuvių mentalitetą, todėl nesmerk kito, o pamokyk!