• Dizaino ir programavimo pamokos

  •  
    Thread Rating:
    • 0 Votes - 0 Average
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    Kas pamokintų PHP F dizainų kodavimo?

    Member


    ***
    62

    0
    Post: #1
    RE: Kas pamokintų PHP F dizainų kodavimo?
    Sveiki, taigi kam būtų negailą pamokinti PHP F dizainų kodavimo?
    2012-08-22 12:08
    Find Quote

    Junior Member


    **
    16

    0
    Post: #2
     
    Html moki?
    2012-08-22 12:08
    Find Quote

    Member


    ***
    62

    0
    Post: #3
     
    HTML/CSS moku, tik CSS nevisas funkcijas, tik pagrindines.
    2012-08-22 12:09
    Find Quote

    Junior Member


    **
    32

    0
    Post: #4
     
    Jeigu gan moki .CSS tada atsidarai,bet kokį php-f dizą žiūri style.css žiūri theme.php ir nagrinėji gali bandyti ten tekstus keisti karpytis detales ir pakeisti taip ir išmoksi.
    2012-08-22 12:17
    Find Quote

    Member


    ***
    62

    0
    Post: #5
     
    Supranti aš ir prašau kad pamokintų, nes HTML kažkaip labai lengvai išmokau, o su PHP sunkiai..
    2012-08-22 12:21
    Find Quote

    Member


    ***
    113

    0
    Post: #6
     
    Sukoduok pira dizainų Web 2.0 Ir išmoksi tuos php koduoti.
    2012-08-22 13:16
    Find Quote

    Senior Member


    ****
    291

    0
    Post: #7
     
    Pasiimi Gillette dizainą ir redaguoji. Theme.php faile nutrini:
    [geshi=php] echo "<table cellpadding='0' cellspacing='0' width='100%'>\n<tr>\n";
    echo "<td class='full-header'>\n".showbanners()."</td>\n";
    echo "</tr>\n</table>\n";

    echo "<table cellpadding='0' cellspacing='0' width='100%'>\n<tr>\n";
    echo "<td class='sub-header-left'></td>\n";
    echo "<td class='sub-header'>".showsublinks(" ".THEME_BULLET." ", "white")."</td>\n";
    echo "<td align='right' class='sub-header'>".showsubdate()."</td>\n";
    echo "<td class='sub-header-right'></td>\n";
    echo "</tr>\n</table>\n";[/geshi]
    Ir po to susikuri ant style.css headerio class'ą ir įterpi ten, na kažkas panašaus turėtu atrodyt taip:
    [geshi=php]echo "<table cellpadding='0' cellspacing='0' width='headerio ilgis su px'>
    <tr>
    <td class='headerio-class'></td>
    </tr>
    </table>";[/geshi]
    Su navigacija tas pats, ant style.css naujienų kodas: capmain susirandi jį ir redaguoji, šoninių panelių: scapmain. Žodžiu, gal kai turėsiu laiką sukursiu mini pamoką.
    2012-08-22 13:47
    Find Quote

    Junior Member


    **
    19

    0
    Post: #8
     
    Atkreipk dėmesį jog dizainas yra sudarytas iš kelių dalių.

    Dizaino headeris, šoninių panelių išdėstymas ir footeris:
    Code:
    function render_page($license = false) {
    ***kodas***
    }

    Komentarų atvaizdavimas:
    Code:
    function render_comments($c_data, $c_info){
    ***kodas***
    }

    Naujienų atvaizdavimas:
    Code:
    function render_news($subject, $news, $info) {
    ***kodas***
    }

    Straipsnių atvaizdavimas:
    Code:
    function render_article($subject, $article, $info) {
    ***kodas***
    }

    Panelė per vidurį:
    Code:
    function opentable($title) {
    ***kodas***
    }

    Panelė šosinė:
    Code:
    function openside($title, $collapse = false, $state = "on") {
    ***kodas***
    }
    2012-08-22 15:15
    Find Quote

    Senior Member


    ****
    300

    0
    Post: #9
     
    Wasiulis - geras paaiškinimas. Na bet šiaip turėjai suprast taip kad visas diziano šablonas padarytas iš funkcijų Smile Tai turi susikoduoti pvz render_news tai naujienų panelė, ją susikoduoji ir viskas tau automatiškai atvaizduos ją vsur, nes ši funkcija naudojama labai daug kur Smile todėl viskas sudėta į funkcijas, kad norint pasikeisti dizainą nereikėtu 100 failų keist, o tik vieną Wink

    Tinklapio programuotojas!
    2012-08-22 15:33
    Find Quote

    Junior Member


    **
    7

    0
    Post: #10
     
    Iš principo nėra ten ką mokintis tik biški reikia panagrynėti koda, ten labai panašiai kaip ir html tik kad visur su funkcijomis ir echo Smile
    2012-08-22 17:00
    Find Quote

    Member


    ***
    85

    0
    Post: #11
     
    as html nemokedamas koduot dizu pramokau php fusion simple dizus koduot Big Grin
    2012-08-22 19:01
    Find Quote

    Junior Member


    **
    19

    0
    Post: #12
     
    Quote:Taskas parašė:

    as html nemokedamas koduot dizu pramokau php fusion simple dizus koduot Big Grin
    Aš HTML ir dabar nemoku koduoti Big Grin
    2012-08-22 19:39
    Find Quote

    Senior Member


    ****
    265

    0
    Post: #13
     
    Ant php viskas beveik taip kaip ant html

    echo "<table align='center' cellpadding='0' cellspacing='0' class='klasė'>";
    echo "</table>\n";

    viskas tarp echo " ";
    <table>
    <td>
    <tr>

    pvz galima:

    echo "<table align='center' cellpadding='0' cellspacing='0' class='klasė'>";
    echo "<td class='tekstas'>Lorem ipsum<td><tr>;
    echo "</table>\n";
    2012-08-28 07:17
    Find Quote


    Possibly Related Threads...
    Thread: Author Replies Views: Last Post
      Pagalbos su dizainu Andrius 3 2796 2012-09-06 14:49
    Last Post: Andrius


    About DESCO

    Mes esame ne komercinis projektas, norime, jog Lietuvos jaunimas vis sparčiau brautųsi į technologijų amžių. Negalima sėdėti vietoje, reikia kažką veikt, todėl mūsų projektas tam puikiai tinka. Galima pas mus išmokt kažko naujo, taip pat nepamirškite, kad ir jūs galite mokyti kitus! Žinių dalinimasis geriną lietuvių mentalitetą, todėl nesmerk kito, o pamokyk!